De universele rapportage komt in de plaats van de rapportages:
...
Instelling | Toelichting |
---|---|
Kleur | In het resultaat krijg de dataset de gekozen kleur. |
Omschrijving | De omschrijving van de dataset is standaard de naam van het dataset type. De omschrijving wordt getoond in de legenda van het resultaat. |
Type | Er zijn drie grafiek types beschikbaar: Lijn, Staaf en Vlak. |
Stapelen (nr) | Als twee datasets hetzelfde stapel nummer hebben, dan worden de waarden bij type staaf en vlak bij de y-as op elkaar gestapeld. Hierbij wordt de dataset die als eerste wordt aangemaakt als bovenste getoond en de dataset die als laatste wordt aangemaakt als onderste getoond. |
Resource type | De gekozen resource type. |
Dataset type | De gekozen dataset type. |
Met een klik op deze knop kunnen de overige instellingen van de dataset worden gewijzigd. | |
Met een klik op deze knop wordt de dataset verwijderd. |
...
- dataset toekenningen (als de resource op "niet tonen op planbord" wordt gezet, dan worden de toekenningen op projecten, afwezigheden, beschikbaarheid en activiteiten van die resource niet meegeteld)
(personeel en steekproef entiteit 1): getest met alle filters en combinatie van filters:- dag
- week
- maand
- jaar
N.B.: toekenningen van voorgedefinieerde projecten niet meenemen in rapportages
N.B.: kruis-toekenningen tellen niet mee in de rapportage
(personeel en steekproef entiteit 1): getest met alle filters en combinatie van filters:- dag
- week
- maand
- jaar
(personeel en steekproef entiteit 1): getest met alle filters en combinatie van filters:- dag
- week
- maand
- jaar
N.B. de volledige vraag in de queue openstaande vraag niet meetellen als openstaande vraag.
N.B.: de volledige vragen van voorgedefinieerde projecten niet meenemen in rapportages
- dataset resterende vraag (als "niet tonen op planbord" bij de fase wordt aangezet dan onderliggende resterende vragen van die fase niet meetellen; en/of als "niet tonen op planbord" bij het project wordt aangezet, dan onderliggende resterende vragen van dat project niet meetellen)
(personeel en steekproef entiteit 1): getest met alle filters en combinatie van filters:- dag
- week
- maand
- jaar
N.B.: resterende vragen van voorgedefinieerde projecten niet meenemen in rapportages
N.B.: resterende vraag wordt berekend op basis van de volledige vraagplaatsing (vraagplanblokje) min de bijbehorende project-toekenningen.
- dataset resterende beschikbaarheid (als de resource op "niet tonen op planbord" wordt gezet, dan worden de project-toekenningen , afwezigheid-toekenningen en activiteit-toekenningen van die resource niet meegeteld voor de resterende beschikbaarheid; als "niet tonen op planbord" bij de fase wordt aangezet dan onderliggende project-toekenningen van die resource op de onderliggende vraag van die fase niet meetellen voor de resterende beschikbaarheid; en/of als "niet tonen op planbord" bij het project wordt aangezet, dan onderliggende project-toekenningen van die resource op de onderliggende vraag van dat project niet meetellen voor de resterende beschikbaarheid)
(personeel en steekproef entiteit 1): getest met alle filters en combinatie van filters:- dag
- week
- maand
- jaar
N.B.: resterende beschikbaarheid wordt berekend op basis van totaal van beschikbaarheid-planblokjes min bijbehorende toekenningen.
N.B.: toekenningen die niet onder een beschikbaarheid-planblokje staan worden genegeerd bij de rekenslag voor de resterende beschikbaarheid..
De toekenning wordt alleen geminderd met het (aantal dagen * dagwaarde) dat de toekenning de beschikbaarheid overlapt.
Rekenslagen in de universele rapportage bij “plannen met dagdelen”
Elke rekenslag vindt plaats per dag en geeft een dagwaarde.
Aangepaste rekenslag bij een vraagplaatsing (vraagplanblokje) over meerdere dagen bij “plannen met dagdelen”
Een vraag over meerdere weken (over 16 dagen): dan totaal gevraagd uur minus totaal toegekend uur (100 - 60 = 40 uur resterende vraag, of 100 uur volledige vraag).Dan wordt de dagwaarde resterende vraag: (100-60) / 16 = 2,5 uur resterende vraag per dag.
Bij "groeperen per week" van de rapportage, is dat per week 7 x 2,5= 17,5 uur weekwaarde resterende vraag; en in de restweek van 2 dagen: 2 x 2,5 = 5,0 uur weekwaarde resterende vraag.Dan wordt de dagwaarde volledige vraag: 100/16 = 6,25 uur volledige vraag per dag.
Bij "groeperen per week" van de rapportage, is dat per week 7 x 6,25 = 43,75 uur weekwaarde volledige vraag; en in de restweek van 2 dagen: 2 x 6,25 = 12,5 uur weekwaarde volledige vraag.
Dezelfde rekenslag is toegepast voor de resterende beschikbaarheid over meerdere dagen bij “plannen met dagdelen”
Een beschikbaarheid-planblokje over meerdere dagen: dan totaal beschikbaar minus totaal toegekend (aan project-toekenningen, afwezigheid-toekenningen en activiteit-toekenningen).
De toekenning wordt alleen geminderd met het (aantal dagen * dagwaarde) dat de toekenning de beschikbaarheid overlapt.Dan wordt de dagwaarde volledige beschikbaarheid: bij een beschikbaarheid-planblokje over 7 dagen met 40 beschikbare uren: 40/7= 5.71 uur dagwaarde volledige beschikbaarheid.
Dan wordt de dagwaarde resterende beschikbaarheid: bij een beschikbaarheid-planblokje over 7 dagen met 40 beschikbare uren en totaal aantal uur aan toekenningen binnen de scoop van dat beschikbaarheid-planblokje van 37 uur: (40-37)/7= 0.43 uur dagwaarde resterende beschikbaarheid.
Dezelfde rekenslag is toegepast voor de afwezigheden, activiteiten, beschikbaarheden en project-toekenningen over meerdere dagen bij “plannen met dagdelen”
Een afwezigheid-planblokje, of een activiteit-planblokje, of een project-toekenplanblokje, of beschikbaarheid-planblokje over meerdere dagen: dan wordt de dagwaarde afwezigheid, activiteit, project-toekenning, beschikbaarheid : bij een afwezigheid-planblokje of activiteit-planblokje of project-toekenplanblokje of beschikbaarheid-planblokje over 7 dagen met 40 uren: 40/7= 5.71 uur dagwaarde afwezigheid, activiteit, beschikbaarheid, project-toekenning.
N.B. bij “plannen met exacte tijden” wordt de “dagwaarde” bepaald door het exacte aantal uur dat binnen een dag valt.
N.B.: de project-afdeling filtert de vraagregels waar de afdeling in is vastgelegd.
Vraagplanblokjes zijn lid van een vraagregel.
Een vraagregel is lid van een project-afdeling.
Met het filter "project-afdeling" worden in de rapportage alleen die vraagplanblokjes gefilterd, die lid zijn van vraagregels waarin dezelfde project-afdeling is vastgelegd.
...